Kirjanpidon palvelut

Tarvitsetko apua yrityksesi kirjanpitoon? Me voimme auttaa, ammattitaitoinen henkilöstömme voi auttaa sinua kaikissa kirjanpitoon liittyvissä asioissa.

Käytössämme on suomalainen Asteri kirjanpito-ohjelma ja Heeros sähköisen kirjanpito palvelun ohjelmat.

Me voimme tehdä yrityksesi kirjanpidon, tilinpäätökset sekä veroilmoitukset. Sinun tarvitsee vain toimittaa tarvittavat tositteet ja tiedot meille.

 

Mitä kirjanpito on ja miksi sitä pidetään?

https://taloushallintoliitto.fi/kirjanpidon-abc/kirjanpito-mita-se-on-ja-miksi-sita-pidetaan

Laskutus- ja myyntireskontra

Saatavien valvonta on tärkeä asia. Reskontraa pitämällä selviää, ketkä asiakkaat eivät vielä ole maksaneet laskuaan.

Arvonlisäverotus vaatii pidettäväksi suoriteperusteista kirjanpitoa. Saatavien sekä velkojen kuukausittainen täsmäyttäminen vaatii jonkinlaisten reskontrien pitämistä. Yleensä saatavia seurataan viikoittain. Laskutus, reskontrat ja saatavien perintä voidaan hoitaa tietojärjestelmillä varsin vaivattomasti.

Myyntireskontra on luettelo myyntisaatavista, lähetetyistä laskuista ja niihin saapuneista suorituksista. Reskontriin kirjatut tapahtumat viedään myös kirjanpidon tileille, mutta saatavien ja maksujen suoritusten valvonta tapahtuu reskontrien kautta.

Ostoreskontra

Reskontra on osa kirjanpitoa, johon yrityksen tapahtumat on luetteloitu.  Ostoreskontra on luettelo ostoveloista eli saapuneista laskuista ja niiden maksamisesta.

Ostolaskujen käsittelyyn on mahdollista ottaa käyttöön ostoreskontra, jolla selviää keiden tavaran tai palvelun toimittajien laskuja ei ole vielä maksettu.

Ostolaskujen kierrättäminen sähköisesti on myös mahdollista. Tällöin asiakas hyväksyy ostolaskunsa verkossa mistäpäin maailmaa tahansa. Järjestelmä ei vaadi mitään konekohtaista asennusta.